Stoomnet

A&U Wielsbeke

In Wielsbeke bouwt Visser & Smit Hanab in opdracht van A&U stoomverbindingen van de A&U centrale naar Unilin en Agristo.

Download de projectfiche

Visser & Smit Hanab engineerde en bouwde in een design en build opdracht ruim 2,55 km stoomleiding tussen de energiecentrale van A&U (consortium Aspiravi + Unilin) en de bedrijven Unilin en Agristo te Wielsbeke.

Dit bijzonder project bracht een ondergrondse stoomleiding in het openbare domein tussen twee bedrijven. De stoomleidingen zijn staal in staal buizen met een diameter van DN600-DN1000 (de binnenbuis heeft diameter DN250). De condensaatleidingen zijn staal-PUR-PE leidingen met een diameter mantelbuis DN225 (de binnenbuis heeft diameter DN 100).

In totaal moesten er ook nog eens 4 wegkruisingen, 3 inspectieputten, 3 horizontale expansieloops en 4 leidingbruggen met vertikale expansieloops gebouwd worden.

Driplegs werden voorzien tussen elke expansieloop en voor en na elk hoog punt in de leiding. Dit moet ervoor zorgen dat geen water kan ophopen in het leidingsysteem.

Visser & Smit Hanab heeft alles van A tot Z ontworpen, voorbereid en uitgevoerd, dit in nauw overleg met de klant.

Lengte leiding

3.600 meter

Temperatuur stoom

350°C

Aantal leidingbruggen

4

Lengte leiding

2,55 km

Lengte ondergrondse leiding

1,40 km

Uitdagingen

Ondergrondse stoomleiding op afschot aanleggen op openbaar domein.

Zin om samen te werken?

Download de projectfiche