Waterbehandeling

Nieuwbouw, renovaties, reparaties en inspecties. Van nieuwe ontwikkelingen, (detail)engineering, componentenbouw, constructie en modificatie tot beheer en onderhoud. Litran bestrijkt het hele spectrum. Denk aan drinkwater-, proceswater- en koelwater- en rioolperssystemen, of het uitbreiden en moderniseren van pompstations.

Drinkwater

Men staat er niet bij stil; Maar wanneer het drinkwater uit de kraan stroomt, betekent dit het einde van een lange weg. Het water werd ergens ontgonnen, behandeld en getransporteerd tot drinkwater van de hoogste kwaliteit.

Waterproductiecentra

Drinkwater kan zowel uit grond- als oppervlaktewater geproduceerd worden. Vroeger was het aandeel grondwater groter dan dat van oppervlaktewater. Nu is dit echter andersom. Dit om te voorkomen dat de grondwaterlagen uitgeput raken. Het nadeel is de grotere kwetsbaarheid voor verontreiniging en lagere beschikbaarhid tijdens de zomermaanden. Dit laatste effect zal wellicht nog versterkt worden oor de klimaat veranderingen. Litran is gespecialiseerd om dit water te zuiveren en drinkwater te produceren.

Afvalwater

Feit: er bestaat geen nieuw water. Het water wat we vandaag verbruiken, is hetzelfde water als dat van gisteren en dat voor morgen, en overmorgen. Hoe wij vandaag omspringen met ons water, bepaalt hoe we dit morgen zullen moeten gaan doen. Gedreven door onze waarden duurzaamheid en kwaliteit, is Litran al sinds haar ontstaan nauw verbonden met water.

Van DWA tot retour zuiver water

Litran staat in voor verbindingen doorheen de volledige afvalwatercyclus: van de aanleg van het rioleringsstelsel tot de optimalisatie van de waterzuiveringsinstallatie, verbindingen vanaf lozingspunt tot de retour van het gezuiverde water.

Proceswater

Nieuwbouw, renovaties, reparaties en inspecties van proceswater installaties, het converteren van afvalwater in proceswater: Litran heeft de oplossingen in huis om optimaal aan de vraag te voldoen. In de meeste gevallen wordt proces water geproduceerd via een omgekeerde osmose installatie of een ionenwisselaar. De bedoeling is om water te produceren met weinig zouten, wat perfect geschikt is om te gebruiken in diverse chemische en petrochemische processen.

Zwembadwater

Het klassieke 25m-bad om louter baantjes te trekken, volstaat niet meer. Het moderne publieke zwembad pakt uit als een allround sport- en recreatie bad. En verwent zijn gasten met ruimte voor peuter en kinderrecreatie, wellness en aangepaste infrastructuur voor mindervaliden. Dit alles met een zo efficiënt mogelijk energie- en waterbeheer om de exploitatiekosten zo laag mogelijk te houden.

Design & Build

Litran biedt een antwoord aan dit uitdagend eisenpakket. We staan in voor het integrale design & build van alle zwembadtechnieken; van de uitgekiende waterbehandeling tot de HVAC. Dankzij eigen innovatieve technieken rond waterbehandeling, spoelwaterrecuperatie en inkoppeling van alternatieve energieën, garandeert Litran een geoptimaliseerd energie- en waterverbruik. Zo houden we de exploitatiekosten laag, zonder in te boeten aan faciliteiten.

Spray park

Geen ruimte voor een zwembad, maar toch stevig uitpakken met waterrecreatie? Litran biedt u het antwoord: “Het spray park”.

Door speelse vormen en kleurrijke fonteinen biedt deze autonome en onbemande installatie een geheel nieuwe dimensie aan het begrip waterplezier. En dit aan ongekend lage exploitatiekosten.

Gekwalificeerd en gecertificeerd

Litran staat garant voor gekwalificeerde medewerkers met kennis en expertise. Wij voorzien opleiding voor elke medewerker binnen de organisatie. Dit gaat van de arbeiders op de werf tot de projectleiding of administratieve/ondersteunende diensten. Litran werkt steeds volgens de veiligheidseisen en geldende normen. En we zijn onder meer ISO 9001 en VCA-P gecertificeerd.

Volledig aanbod

Niet alleen de leidingen zijn onze zorg, ook de bovengrondse- en ondergrondse installaties, de elektromechanische uitrusting en het volledige instrumentarium kunt u aan ons toevertrouwen. En dit zowel voor aanleg, renovatie, beheer en onderhoud.

Zin om samen te werken?