Onze medewerkers

Ontdek een boeiende wereld bij Litran, waar werken synoniem staat voor plezier, diversiteit en uitdaging. Bij ons maak je het verschil en draag je actief bij aan de energietransitie waar we trots voor staan.

Luister naar het verhaal van enkele van onze gewaardeerde collega's, waarin ze hun ervaringen delen en de unieke dynamiek van werken bij Litran belichten. Onze cultuur is niet alleen gevormd door individuele talenten, maar ook door de collectieve inzet om impact te creëren in de snel evoluerende wereld van energie.

Bij Litran moedigen we niet alleen diversiteit aan, maar omarmen we het als een kracht. Hier krijg je de ruimte om jezelf te ontplooien, grenzen te verleggen en samen te werken aan innovatieve oplossingen voor de toekomst. Of je nu een doorgewinterde professional bent of aan het begin van je carrière staat, bij Litran is er een plek voor jou om te groeien en te schitteren.

Stap in onze wereld en ontdek de opwinding van werken bij Litran - waar elke dag een nieuwe kans biedt om een impactvol verschil te maken in de energietransitie.

 

Stagiair IT

Rik Van Cauteren

Rik draaide mee op onze IT afdeling in het kader van zijn stage. 

Hoe heb je jouw stage ervaren, Rik?

"Het was een zeer leerrijke stage waarbij ik verschillende IT-projecten heb kunnen ondersteunen. Alsook de toffe collega's zal ik zeker niet vergeten! De maanden hier zijn echt voorbij gevlogen!"

Wat was voor jou de leukste stagedag? 

"Toen we eindelijk een groot project afgerond hadden, dat gaf me wel een trots gevoel. Weten dat ik aan een groot en belangrijk project heb kunnen meewerken geeft zeer veel voldoening."

Het is bijna vakantie, heb je plannen? 

In juli ga ik genieten van het verlof maar vanaf augustus ben ik terug hier, bij Litran, te vinden als vakantiejob. Wel heel leuk dat ik de kans gekregen heb om hier verder te kunnen gaan als vakantiejob. In september ga ik op verlof met mijn vrienden. Ik heb ook besloten om verder te studeren, dus dat staat op de agenda vanaf eind september! 

Heb je nog een tip voor schoolverlaters? 

"Nooit opgeven!"

Assistent Werfleider

Marnick Geldhof

Bij de afdeling Distributie gingen we op de koffie bij assistent werfleider Marnick Geldhof. Marnick ademt  als geen andere Litran en is als ervaren rot een inspiratiebron voor vele van onze jongere collega's. We aanhoorden graag Marnick's uitzonderlijke verhaal van 46 jaar dienst bij Litran:

Na het op tafel zetten van potten stevige koffie begint Marnick zijn verhaal. Lang, lang geleden, op veertienjarige leeftijd, is Marnick bij Litran aan de slag gegaan. Hij was liever werkend 'op de baan' dan zittend op de schoolbanken. Dus mocht hij mee met zijn vader om mee te werken bij de ploeg huisaansluiters. Marnick leerde de stiel, met de schop in de hand. Eerst buiten, wroetend in de grond, maar al gauw ook binnen, om effectief de aansluitingen te gaan maken. 

Marnick's leergierigheid viel op en kort na zijn opstart kreeg Marnick opleidingen aangeboden om buizen te leren aanleggen. Op zijn 23ste veranderde er één en ander toen zijn vader werk onbekwaam werd. Zijn broers werden ingeschakeld, en samen gingen ze als team de hort op om overal te lande huisaansluitingen te gaan verrichten. Vanaf dat moment kreeg Marnick de verantwoordelijkheid om als ploegbaas de ploegen aan te sturen. Zijn eerste werf was het aansturen van 8 mensen op een grote werf in het centrum van Gent. De jaren daar op volgend ging Marnick aan de slag op verschillende werven van allerlei aard in alle provincies van het land. Marnick glimlacht als hij aan geeft dat Litran de voorbije jaren al altijd zijn honger naar meer kennis en kunde heeft kunnen stillen met relevante opleidingen en bijscholingen. Persoonlijke groei voert Marnick hoog in het vaandel. Sedert 2004 is Marnick quasi ononderbroken aan de slag in Wallonië en sinds 2009 doet hij dit in de rol van assistent werfleider. 

46 jaar wordt er geopperd. We vragen Marnick waarom hij al 46 jaar voor Litran kiest.

Marnick mijmert, "goh, ik ben nooit echt van plan geweest om voor een andere firma te werken", en vervolgt glimlachend, "al kwamen er verschillende aanbiedingen vanuit de concurrentie." Marnick legt uit dat het kiezen voor wat extra centen niet altijd de beste keuze is. De enige gemiste kans die Marnick voelt, is dat hij nooit de stap heeft gezet naar zelfstandig ondernemen. Dat had hij eigenlijk wel eens willen proberen.

Tenslotte vragen we Marnick wat voor raad hij meestal mee geeft aan jongere of nieuw startende collega's.

Na even peinzen concludeert Marnick dat het tegenwoordig niet meer zo evident is om goed samen te werken met mensen. Hij duidt het belang aan van kordaat te werk te gaan en altijd correct en eerlijk te zijn met iedereen. Hij vindt het erg fijn om kennis bij te dragen aan jongere, minder ervaren mensen vanuit zijn ervaring. Om af te sluiten zet Marnick ons op weg met de wijze raad dat een goed en nauw contact met de opdrachtgever en het leveren van goeie kwaliteit op het werk, cruciaal zijn voor het beleven van een gezonde arbeidsvreugde! Zo leren we elke dag wat bij.

Project Controller

Barbara Coppens

We gingen recent bij Barbara op de koffie, en legden haar enkele vragen voor.

Waarom besloot je om bij Litran aan de slag te gaan?
Als jonge 20-er was ik op zoek naar een job in een nieuwe regio. Het feit dat VSH een grote firma is, met de mogelijkheid om door te groeien en verder te ontwikkelen sprak mij zeker aan.

Waar kan jij het verschil maken als vrouw in een typische mannenwereld?
Waar mannen heel praktisch gericht zijn, is het verschil als vrouw dat je met minder technische achtergrond een andere invalshoek kan hebben

Wat vind je leuk aan jouw job?
Vooral de afwisseling binnen mijn job, de verschillende werklocaties en de vele collega's waar ik mee in contact kom. Ook telkens het op tijd halen van deadlines blijven een uitdaging

Doordenkertje: Als je de mogelijkheid had, wat zou je dan graag willen veranderen ten voordele van alle vrouwen ter wereld?
De mogelijkheid om al van kinds af aan gelijkwaardige opleidingen als mannen te kunnen volgen, met dan later in het professionele leven gelijke kansen en verloning te krijgen

Meestergast

Serge Tournoy

De mogelijkheden die ik heb gekregen om mij te ontwikkelen tot wie ik nu ben in het bedrijf, hebben mij altijd gemotiveerd om steeds een stap verder te willen gaan in het leren van verschillende werkzaamheden. Van grondwerken over pijpleidingen naar kabelwerken, in die zes jaar is voor mij al het één en ander veranderd. Ik heb het geluk gehad om via een groeitraject op te klimmen tot meestergast. Litran heeft me van dag één geboeid en dat is nog steeds zo. De goede sfeer onder de collega’s, waarvan ik sommigen tot mijn echte vrienden kan rekenen, is hier echt super.

Huisaansluiter

Mario Desmet

Elke dag ziet er anders uit, daardoor kan ik ook voldoende uitdagingen terug vinden in mijn job. Het ene moment doen we huisaansluitingen, dan weer een industriële aansluiting. Die afwisseling in het werk vind ik zeer aangenaam. Ook het werken in de buitenlucht is voor mij zeer belangrijk. Steek mij vooral niet tussen 4 muren. Tot slot klikt het ook ontzettend goed met mijn vaste collega, waardoor ik elke dag heel graag kom werken.

Rik Steyaert

PROJECTLEIDER

De grote verscheidenheid aan activiteiten zorgt ervoor dat het steeds een nieuwe uitdaging is om een project te realiseren. Iedere medewerker krijgt kansen om zich verder te ontwikkelen en meer verantwoordelijkheden te nemen. Litran besteedt veel aandacht aan het intern opleiden en begeleiden van jonge mensen. Er heerst een goede sfeer in het bedrijf.

Diane Silversmit

HOOFDBOEKHOUDER

Variatie in werk, nieuwe uitdagingen, de goede sfeer en de leuke collega’s, zorgen ervoor dat ik graag bij Litran werk!
Ik werk nauw samen met werf- en projectleiders om de projecten financieel tip top op te volgen.

Johan Cipers

BEDRIJFSLEIDER DISTRIBUTIE

Toen ik in de zomer van 1999 mijn contract tekende bij het toenmalige Aquavia nv, werd er mij verteld: “Ofwel ben je hier weg na 6 maanden ofwel blijf je hier de rest van je carrière.”  De warme sfeer tussen de collega’s en de mogelijkheden om door te groeien binnen dit bedrijf hebben ervoor gezorgd dat het voor mij het tweede is geworden.